Συστήματα ασφαλείας

Συστήματα Ασφάλειας είναι όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά συστήματα που συμβάλλουν στην προστασία ενός χώρου καθώς και στην ασφάλεια των φυσικών προσώπων που υπάρχουν σε αυτόν. Τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε 2 μεγάλες κατηγορίες:

  1. Συστήματα συναγερμού
  2. Συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης

Λειτουργίες και δυνατότητες στα συστήματα ασφαλείας

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας είναι απεριόριστες! Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες, καλύτερη τεχνολογία και δεν παραβιάζονται εύκολα συγκριτικά με τα συστήματα της περασμένης γενιάς. Παράλληλα το κόστος τους συγκριτικά με περασμένες δεκαετίες έχει μειωθεί αρκετά.

Συστήματα ασφαλείας και ανθρώπινη ασφάλεια

Είναι προφανές πώς πάνω από τις οικίες, τα καταστήματα και γενικότερα τα περιουσιακά στοιχεία προέχει η ανθρώπινη ασφάλεια. Ας δούμε αναλυτικότερα πώς συμβάλουν τα συστήματα ασφαλείας στην προστασία και ασφάλεια των φυσικών προσώπων:

  • Τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να είναι ενεργοποιημένα ακόμα και όταν είμαστε μέσα στον χώρο μας και κινούμαστε σε αυτόν. Μπορούμε να απενεργοποιούμε τους αισθητήρες κίνησης και να μένουν ενεργοποιημένες οι μαγνητικές επαφές σε πόρτες και παράθυρα. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι και κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τον χώρο μας θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.
  • Κουμπί πανικού – το κουμπί πανικού είναι μια λειτουργία που υπάρχει στο πληκτρολόγιο του συναγερμού και το χρησιμοποιούμε σε περίπτωση που νιώσουμε ότι απειλούμαστε μέσα στο χώρο μας από κάποιον που προσπαθεί να τον παραβιάσει ή γενικά όταν νιώσουμε ότι κινδυνεύουμε. Πατώντας το μπουτόν πανικού ενεργοποιείται ο συναγερμός και ταυτόχρονα ειδοποιούνται και οι αρμόδιες αρχές.
  • Προσωπικός κωδικός απειλής – Προσωπικός κωδικός απειλής είναι ο μυστικός κωδικός που χρησιμοποιούμε σε περίπτωση που ερχόμενοι στον χώρο μας, μας ακινητοποιήσουν στη είσοδο και μας αναγκάσουν με την απειλή να περάσουμε μέσα και να αφοπλίσουμε το συναγερμό. Τότε εμείς έχουμε τον προσωπικό κωδικό απειλής και τον πληκτρολογούμε. Αφοπλίζεται το σύστημα ασφαλείας αλλά ταυτόχρονα ειδοποιούνται το Κέντρο λήψης σημάτων και οι αρμόδιες αρχές ότι απειλούμαστε.
  • Ιατρικής βοήθειας – Το κουμπί ιατρικής βοήθειας υπάρχει στο πληκτρολόγιο των συστημάτων ασφαλείας και το ενεργοποιούμε σε περίπτωση που χρειαστούμε ιατρική βοήθεια. Όταν πατήσουμε το κουμπί αμέσως ειδοποιείται το κέντρο λήψεως σημάτων συναγερμού και το κέντρο ειδοποιεί το ασθενοφόρο η όποια άλλη υπηρεσία ή πρόσωπο επιθυμεί ο πελάτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *